Din hjälp gör skillnad!

Publicerad i Nyheter den 02 September 2024

Stöd Monica och Carl-Axel Ekmans Flickhem och Flickskola i Garissa – Din hjälp gör skillnad!

Vi på Monica och Carl-Axel Ekmans insamlingsstiftelse vill nå ut till dig som vill vara med och göra en verklig skillnad i flickors liv! Vårt flickhem och vår flickskola i Garissa är beroende av generösa bidrag från människor som du för att kunna fortsätta ge föräldralösa flickor en trygg plats att bo och en utbildning som kan förändra deras framtid.

Tack vare din hjälp kan vi erbjuda flickorna en säker miljö där de får möjlighet att växa, lära och drömma om en ljusare morgondag. Vi arbetar också aktivt för att stoppa den fruktansvärda könsstympningen, och med ditt stöd kan vi skydda ännu fler flickor från detta grymma öde.

Varje krona räknas! Tyvärr har stödet till vår verksamhet minskat kraftigt de senaste åren, delvis på grund av pandemin och de många oroligheter som sker runt om i världen. Behovet av hjälp är större än någonsin, och vi hoppas att du vill vara med och bidra till att vi kan fortsätta vårt viktiga arbete.

Möt personerna bakom stiftelsen – Monica och Carl-Axel Ekman

Läkarparet Monica och Carl-Axel Ekman har sedan 1989 varit drivkraften bakom vår verksamhet i Garissa. Carl-Axel, som också är känd som "Fotbollsdoktorn" för sitt långa engagemang inom idrottsmedicin och som läkare för svenska fotbollslandslaget, har tillsammans med Monica ägnat sina liv åt att hjälpa andra. Under deras första resa till Garissa såg de hur stort behovet av hjälp var, särskilt för föräldralösa flickor. Det var då idén om flickhemmet och flickskolan föddes.

Med hjälp av den kenyanska kvinnoorganisationen WOMENKIND och insamlade medel kunde Monica och Carl-Axel skapa en plats där flickor kan få en trygg uppväxt och en utbildning. Och vi fortsätter detta viktiga arbete än i dag, tack vare stödet från människor som du.

Vill du hjälpa till?

www.garissa.se kan du läsa mer om vårt arbete och hur du kan göra skillnad. Din gåva, oavsett storlek, hjälper oss att fortsätta ge flickorna i Garissa ett tryggt hem, en utbildning och en chans till ett bättre liv.

Vi kommer gärna ut och berättar mer om vårt projekt – hör av dig till oss så ordnar vi ett möte.

Tack för ditt stöd!