Tillbaka i Kenya

Publicerad i Resedagbok 2024 den 18 February 2024

Hej go’ vänner,

Så är vi då tillbaka i Kenya Martti Valkonen, styrelseledamot och jag, Bosse Lindell ordförande i Monica och Carl-Axel Ekmans insamlingsstiftelse för flickorna i Garissa.

Det är en lång resa. Jag lämnade hemmet i Kinna 04.45 i lördags morse och vi landade i Nairobi 22.15 på kvällen. Vi sov över på hotell i Nairobi innan vi tog oss vidare till Garissa med bil i drygt sex timmar.

I Kenya pratar man inte så mycket om vädret eftersom det är sig ganska likt från dag till dag. Men ändå en liten väderrapport: Idag några moln på himmelen och ”bara” 38 grader imorgon är prognosen sol och 40 grader. Även en nordbo vänjer sig faktiskt vid värmen efter ett några dagar.

Detta fantastiska Afrika, överallt möts man av go’a leenden och ”how are you?”. Svårt att förstå när de flesta har det rätt knapert.

Nu har vi efter en del problem checkat in på hotellet i Garissa där vi brukar bo. Det var lite tveksamt om det skulle fungera eftersom hotellet var översvämmat vid översvämningskatastrofen i december. Allt är dock fixat och renoverat så det är till och med lite fräschare än tidigare.

Det första vi skall göra i morgon bitti är att besöka byn 400 meter från hotellet som vi besökte förra året. Den byn lär var helt bortspolad efter översvämningen, så vi vill gärna träffa dem som försöker bygga upp byn igen för att se om vi kan hjälpa till med något.

Klockan nio (19/2) blir vi hämtade för att hälsa på flickorna på hemmet och i skolan. Alltid lika spännande och kul. Vi har med oss fotbollar och pennor från Elfsborg, volleybollnät och badmintonracket som vi hoppas flickorna ska gillar.

Vi skall också försöka hinna med ett besök på SIMAHO i morgon.

Nu har vi ätit middag med chefen för flickhemmet Abdullahi M Abdi och parlamentsledamoten Sofia Abdi Noor som var med och startade flickhemmet tillsammans med Monica och Carl-Axel via Womankind. Kul med Sofia, hon dyker alltid upp från Nairobi när vi är här.

Ha det bra och vi hörs!
Bosse